Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Frozen yogurt...και στο σπίτι σας!

Εδώ και δύο χρόνια το παγωμένο γιαούρτι έχει γίνει γνωστό και αγαπητό απ' όλους μας. Η δροσερή φρεσκάδα παγωτού και οι χαμηλές θερμίδες μας έχει κάνει να το προτιμήσουμε και να μην χορταίνουμε όταν το γευόμαστε. Έτσι, πήρα την απόφαση να ψάξω 3 νοστιμότατες συνταγές και να σας τις δείξω!


1. Frozen yogurt βανίλια

                                                 

Υλικά


  •    1 κούπα γάλα 1,5% ,5%
  •    1 κ.σ στέβια
  •    1 αβγό
  •    1 κ.γ βανίλια
  •    2 γιαούρτια 0%


Εκτέλεση

Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά εκτός από τα γιαούρτια Ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά αφήστε να κρυώσει το μείγμα και βάλτε τα 2 γιαούρτια Ανακατέψτε και βάλτε σε παγωτομηχανή , εάν δεν έχετε βάλτε το μείγμα σε ένα μεταλικό σκεύος και κάθε μια ώρα βγάζετε το παγωτό από τη κατάψηξη και ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι η ακόμα καλύτερα στο μπλέντερ για να κάνει φουσκάλες να μπει αέρας μέσα να αφρατέψει, κάντε το 3 φορές.



2. Fr;ozen yogurt σοκολάτα

                                                                            
                                                                         Υλικά








  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. μαύρη ζάχαρη (περασμένη από το μπλέντερ για να γίνει σκόνη)
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

  •  Εκτέλεση
    Χτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος στο μίξερ.
    Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
    Ρίχνουμε την σοκολάτα στη κρέμα γάλακτος και                                                                              χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ.
    Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι και στη                                                                             συνέχεια τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι                                                                                           να ομογενοποιηθούν.
    Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι.


    Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο, σχετικά                                                                                  παχύρρευστο μείγμα. Αν έχετε παγωτομηχανή,                                                                                    βάλτε το μείγμα και αφήστε την να κάνει τη δουλειά                                                                              της. Αν δεν έχετε, βάλτε το μείγμα σε μεταλλικό                                                                                    μπολ και ανά 1-2 ώρες ανακατέψτε το παγωτό.
     Σε 4-5 ώρες θα είναι έτοιμο!







                                                                             
    3. Frozen yogurt φράουλα





                                                                              
    Υλικά







  • 450 γρ. φρέσκες φράουλες καθαρισμένες απ' το κοτσάνι τους
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 240 γρ. πλήρες γιαούρτι (κατά προτίμηση στραγγιστό)

  • Εκτέλεση








  • Πλένουμε τις φράουλες, τις ψιλοκόβουμε και τις ανακατεύουμε σ' ένα μπολ με τη ζάχαρη, καλά καλά μέχρι ν' αρχίσει να διαλύεται η ζάχαρη.
  • Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα, ανακατεύοντας που και που.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ το μείγμα με τις φράουλες, το γιαούρτι και τα αναμειγνύουμε όλα μαζί. Αν δεν θέλουμε σπόρους φράουλας μέσα στο παγωτό μας, περνάμε το μείγμα από σίτα.
  • Παγώνουμε στο ψυγείο για μία ώρα, και μετά στην παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες της κάθε συσκευής.




  • ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


                                                                           


    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Από το Blogger.

    Αναγνώστες

    © Our Dream World, AllRightsReserved.

    Designed by ScreenWritersArena